έθρεψε, θεράπευσε, στεφάνωσε, καλλώπισε και ταυτίστηκε με υψηλά ιδανικά ενώ ενέπνευσε τον ακμαιότατο για πολλά χρόνια πολιτισμό της Μεσογείου. Σύμβολο γνώσης, σοφίας, αφθονίας, ειρήνης, υγείας, δύναμης και ομορφιάς λατρεύτηκε επί χιλιάδες χρόνια.

Πέρα από την διατροφική του αξία, το ελαιόλαδο χρησιμοποιείτο στην ιατρική και στην κοσμετολογία.

Είναι γνωστή η χρήση του στην υγιεινή του σώματος αλλά και στην περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου πρωτοαναφέρθηκαν από τον Ιπποκράτη, τον πατέρα της Ιατρικής. Στον Ιπποκράτειο Κώδικα βρίσκονται περισσότερες από 60 φαρμακευτικές χρήσεις του ελαιολάδου, με κυριότερη αυτή κατά των δερματικών παθήσεων.

Το ελαιόλαδο χρησιμοποιούνταν για την καλή διατήρηση του δέρματος και την στιλπνότητα των μυών, την θεραπεία των εκδορών, την καταπράυνση σε καψίματα και την αφυδάτωση που προκαλούνται από τον ήλιο.

Το ελαιόλαδο διδόταν φαρμακευτικά για εσωτερική ή εξωτερική χρήση τόσο για την υγεία όσο και την ομορφιά.
Σήμερα είναι διεθνώς παραδεκτό ότι οι αντιόξινες ουσίες όπως οι βιταμίνες Ε και Κ που βρίσκουμε στο ελαιόλαδο παρέχουν ένα μηχανισμό άμυνας που καθυστερεί την διαδικασία γήρανσης ενώ χαρίζει σε δέρμα, μαλλιά και νύχια υγεία και ομορφιά.
Η σειρά Olivolio με εκχύλισμα παρθένου ελληνικoύ ελαιόλαδου ως κύριο συστατικό της, είναι μια ιδανική σειρά εξειδικευμένων προϊόντων περιποίησης και φροντίδας δέρματος και μαλλιών.

Δείτε τα προϊόντα μας και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα κάνοντας κλικ εδώ.